Екип по проект „Натура 2000 в България – Нови Хоризонти“ и стажанти на Академията на Зелени Балкани, в партньорство с читалище „Тракия – Пловдив – 2008“ бяха на гости на клуб „Родолюбие“ към СУ „Братя Миладинови“, гр. Пловдив.

По покана на г-жа Христина Каменова – ръководител на клуб „Родолюбие“, бе представена  любопитна информация за прилепите и делфините. Учениците от 1 до 3 клас научиха факти за живота и поведението на малките летящи бозайници и любимите на всички делфини – колко комара изяжда едно малко кафяво прилепче на вечер, по какво се различават от гризачите, как се подслушват прилепи и как спят делфините? Доброволците на Зелени Балкани представиха информация  за най-големите прилепи, тези от групата Megachiroptera и какво ги отличава от видовете, които се срещат в България, обикновения делфин – как да го познаем, какви са неговите особености и др.

Децата научиха още какви са заплахите за делфините в Черно море , какво е да си морски изследовател.

За да  допълнят знанията си и в клас  им бяха предоставени книжките „Приключенията на прилепчето Дарки“ и съвсем новото издание на Зелени Балкани .Всички получиха разделител за книга с животни от екологичната мрежа Натура 2000.


Вашият коментар