Областна администрация Пловдив бе домакин на Годишните награди на РИО – Пловдив

Областна администрация Пловдив бе домакин на Годишните награди на РИО – ПловдивПо повод 24. май – светлия Празник на славянската писменост и култура и в Деня на българския учител – 25 май,  Регионалният инспекторат по образованието – град Пловдив връчи своите традиционни годишни награди за висок професионализъм и всеотдайност в педагогическата дейност, както и за постигнати значими резултати в образователно-възпитателния процес. Тържествената церемония, съпроводена с богата музикално-танцова програма се състоя във фоайето на Областна администрация Пловдив.

Наградата в категорията „директор на Начално училище/ Основно училище/ Средно общообразователно училище/ Профилирана гимназия/ Професионална гимназия“ бе присъдена на

г-жа Румяна Петрова – директор на СОУ „Бр. Миладинови“ гр. Пловдив.

Наградата бе връчена от Соня Мелоян, началник отдел инспектиране и организационно-методична дейност.

В началото на тържеството, Областният управител Розалин Петков приветства гостите с добре дошли и им честити светлите празници. „ 24 май не е просто поредния официален празник, един от многото. Това е празник, който ни кара с гордост да се обръщаме към миналото си и с надежда да гледаме към бъдещето. Това е празник на културата, науката и духовността. На хората, които градят устоите на нацията. На хората, които работят неуморно в името на нашата национална идентичност. На тези, които възпитават поколенията след нас..“ каза в приветствието си Областния управител и благодари на учителите за това, че въпреки всички трудности, предизвикателства и проблеми, с които се сблъскват в ежедневието си, продължават все така възрожденски да изпълняват своята мисия. След Областния управител, приветствие към директорите и учителите отправи и началника на РИО – Пловдив – инж.Иванка Киркова.

Вашият коментар